Работниците от Панагюрище остават в токсикологията в Пловдив

Двамата работници, пострадали при взрив в центъра на Панагюрище, ще останат в Клиниката по токсикология на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив през почивните дни, съобщиха от болницата. Причината е, че са били обгазени от хлор. Това е веществото, предизвикало взрива в Панагюрище днес.

Припомняме, че тази сутрин в центъра на града се чул взрив, докато работниците от общинско дружество за чистота са почиствали фонтана през сградата на общинската администрация. Смята се, че те са използвали химическо вещество, което е реагирало с водата и е предизвикало взрив, а според лекарите става дума за хлор.

Раотниците – на 45 и 44 години са били откарани до болницата в Панагюрище, а по-късно са били преместени в клиниката по изгаряния на УМБАЛ в Пловдив. Тук са били прегледани, но се оказало, че само единият от тях има 0,5% изгаряне по лицето. Тъй като по-големите поражения са били върху очите, на двамата пострадали са били извършени необходимите манипулации в Очна клиника и след това са били преместени в токсикологията.

До момента всички данни сочат за трудова злополука, но разследването продължава. Случаят се наблюдава от Панагюрската районна прокуратура, която е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване по непредпазливост на средна или тежка телесна повреда – престъпление по чл. 133 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Под ръководството на Районна прокуратура-Панагюрище е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, предстои да бъдат назначени физико-химическа и токсикологична експертизи на веществото, предизвикало взрива, както и съдебно-медицинска експертиза.

 

Подобни статии

Top