Работодатели срещнаха безработни в Асеновград (СНИМКИ)

Стотина безработни потърсиха работа на лична среща с представители на фирми, които предлагат заетост. Възможност за това им предостави организираната от местното Бюро по труда трудова борса.

Идеята се осъществява вече шеста поредна година, а целта е да бъде подпомогната трудовата реализация на търсещите работа лица и да бъдат популяризирани услугите на Агенцията по заетостта. От своя страна работодателите се срещат директно с кандидатите и могат да направят подбор на място.

Фирмите бяха  запознати и с услугите по активната политика за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, които Агенцията по заетостта предлага на работодателите.

Свободните позиции, за които набират персонал, представиха днес 20 фирми, предимно от сферата на шивачеството и промишленото производство. В Асеновград се търсят още готвачи, камериерки, незаети места има и в сферата на военното дело.

Статистиката сочи, че през март общият брой безработни, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда” – Асеновград, е 2 335 души. Равнището на регистрираната безработица е 8,32%.

 

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top