Радина Кърджилова и Явор Бахаров са Ромео и Жулиета в Пловдив

Ромео и Жулиета в Пловдив

Великата шекспирова трагедия „Ромео и Жулиета“ ще оживее на сцената на Дом на културата в Пловдив днес от 19 часа. В ролите на влюбените от Верона са младите звезди на Театър Българска Армия – Явор Бахаров и Радина Кърджилова.

В емблематичния образ на Меркуцио влиза Георги Къркеланов, а сред главните Монтеки и Капулети са още Веселин Анчев, Ангел Генов, Милен Миланов, Антоанета Добрева-Нети, Илия Добрев, Мирослав Косев, Гергана Данданова, Екатерина Стоянова, Йордан Алексиев. В дойката на Жулиета ще се превъплъти гост-актрисата от Народния театър Албена Колева – дъщеря на големия Тодор Колев.

Авторската музика за спектакъла е на Добрин Векилов-Дони, сценографията – на Нина Пашова, хореографията – на Мила Искренова, сценичният бой – на Камен Иванов. Режисьор на спектакъла е Николай Ламбрев-Михайловски.

„Ромео и Жулиета” на Шекспир  е неистов вик против враждата, ненавистта и насилието. Ромео и Жулиета се обичат, да. Тяхната любов ни е близка, разбираема, но в нея има още нещо освен огъня, освен полета на чувствата, освен екстаза на взаимността. Нещо свещено, неподвластно на спокойното отражение в душите ни, нещо, което е близко до Христовото разпятие и страдание. Тяхната любов не е просто любов, а някаква съзнателна светла, магнетична лудост. Дарба божия!

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top