Разбити павета и потрошени плочки пред Съдебната палата (СНИМКИ)

Сигурно познавате добре тази гледка! Това е пространството, което свързва ул. „Хан Кубрат“ – зад сградата на съда и бул. „Шести септември“. Гледката виждат всеки ден стотици пловдивчани и гости на града и най-вече тези, на които се налага да посетят Съдебната палата.

От около месец декоративните павета пред сградата на съда съвсем се разбиха, а дупката в този участък става все по-голяма и се пълни с вода при всеки дъжд. Изпочупени са също плочките – повечето от които са гранитни.

И въпреки че именно в тази сграда се решава законността в Пловдив, точно тук, на пешеходна зона и тротоарна площ, са паркирани всички автомобили на магистрати, полиция, фирми-снабдители и др. Гледката как лек автомобил влиза в района е ежедневие и дразни минувачите, а и чакащите пред входовете на Съдебната палата.

Не е ясно кой трябва да ремонтира разбитите плочки и павета – вероятно това трябва да стане от бюджета на общината или район „Централен“. По-вероятно обаче е гледката да остане същата още доста време, тъй като поне засега няма информация този участък да бъде обновяван.

Подобни статии

Top