Разбиха джипа на Тотев (СНИМКИ)

За втори път разбиха кола на кмета Иван Тотев. Този път това е белия джип Ауди Q7. Инцидентът станал около 8.30 часа на паркинга до сградата на община Пловдив, минути след като градоначалникът паркирал колата.

„Сутринта си паркирам колата, отидох да си взема кафенце и след малко ми казват: „Тука нещо… стъклото“.  На колегите трябва да изкажа голяма благодарност – Общинска полиция и Общинска охрана, които са приложили всички необходими мерки и са заловили извършителя и в момента той е във Второ РУ. Провеждат се следствени действия, аз си дадох своите показания“, обясни Тотев пред журналисти, след завръщането си от районното управление.

По думите му извършителят бил 32-годишен. Той минавал край общината и с камък той е разбил страничното стъкло на шофьорската врата.  „Доколкото първоначално разбрах, не бил доволен от управлението на държавата, поне така ми казаха“, допълни кметът.

Вандалът е задържан за 24 часа. Той е бил гонен от общинските охранители до църквата „Св. Петка“, разказа още кметът.  По думите му всичко било записано от охранителните камери на общината. Ще бъде уведомена Районна прокуратура – Пловдив.

Колата е откарана, за да й бъдат подменени разбитите стъкла. Тя е застрахована и ще й бъде направена оценка на щетите.

По същото време пред общината се озова и областният управител Здравко Димитров. Той идвал на среща с градоначалника, но му казали, че Тотев го няма заради инцидента. „Хубаво, че е хванат, да каже сега защо го е счупил. Това е, неприятно е, не е това начинът, не е цивилизовано. Има си органи, които ще кажат защо е станало, кой го е направил, аз казвам, че е неприятно. На който и да се случи – и на вас да се случи, няма да ви е приятно“, коментира Зико.

Това е вторият автомобил на семейство Тотеви, с който се случва инцидент през последния месец. В нощта срещу 27 януари беше запален хюндая на съпругата му Деница.

Подобни статии

Top