Разбиха нарколаборатория на19-годишен младеж в Раковски

Младеж е задържан за притежание и производство на дрога. В хода на акция за пресичане на незаконното разпространение на наркотици, в петък служители от РУ – Раковски извършили проверка в необитаем имот в града. Там бил заловен 19-годишнен местен жител, известен на органите на реда с различни криминални прояви и осъждан.

При последвало претърсване в къщата били намерени множество пакети със суха листна маса, наподобяваща марихуана, които младежът съхранявал. В резултат на предприети процесуални и следствени действия в жилището, полицаите се натъкнали на домашна нарколаборатория. Едната от стаите била облепена с фолио и имала изградени поливна, отоплителна, осветителна и вентилационна системи, използвани за отглеждане на 13 растения канабис с височина до 130 см.

Освен насажденията, от къщата са иззети и 4 незаконно притежавани боеприпаса за огнестрелно оръжие, както и бяло прахообразно вещество. След експертна справка е установено, че наркотиците са марихуана с общо тегло 2,249 грама и 0,060 грама амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив. С прокурорско постановление извършителят е задържан в ареста за срок до 72 часа.

28-годишен жител на Раковски също е задържан в ареста за притежание на наркотици. В събота при обиск на мъжа и претърсване на обитавано от него жилище служителите на реда иззели близо 15 грама марихуана. По случая е образувано бързо производство. С постановление на Районна прокуратура – Пловдив мъжът, който е с криминални прояви и осъждан, е задържан за 72 часа.

Подобни статии

Top