Разбиха наркооранжерия край Пазарджик

Поредна наркооранжерия е неутрализирана от служителите на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при Областната дирекция на МВР в Пазарджик при съвместна акция с колегите им от „Криминална полиция”.

Съвместните екипи атакували къща в село Алеко Константиново,  обитавана и използвана от 25-годишен младеж. В едноетажна постройка в имота била разположена  наркооранжерия, оборудвана с необходимите за целта осветление, системи на контрол над влажността и температурата, препарати подпомагащи развитието на марихуаната и електронна везна, предава Радио Пловдив.

Открити са общо 80 растения насадени в саксии. Общото тегло на листната им маса и съцветията е 4.6 килограма. Полицаите открили и готова за продажба изсушена марихуана – малко над 700 грама.

Младият мъж  е задържан в ареста, а полицейската акция е преминала под наблюдението на  окръжната  прокуратура. Работата по случая продължава, образувано е дознание.

Това е вторият подобен случай в Пазарджишко и то само за тази седмица, след като на 1 декември в село Синитово  бяха разкрити помещенията за отглеждане на растения от рода на канабиса и последваща обработка на наркотика.

Подобни статии

Top