Разбиха престъпна група за "ало" измами - DC news

Разбиха престъпна група за „ало“ измами

Измамиха пенсионерка в Асеновград

Десет мъже, участвали в схема за телефонни измами в почти цялата страна, включително и на територията на Пловдив, са заловени съобщават от Главна дирекция „Криминална полиция“.

Извършителите са използвали познатата схема с прозвъняване на случайно избрани телефонни номера. Сценарият бил със съобщение за пратка от чужбина с важни документи, следвало и уточнението, че доставката ставала, след като получателят предаде определена сума, която в последствие ще бъде възстановена.

В спецакцията, проведена на 3 ноември, са участвали служители на пет областни дирекции на МВР. Измамниците  са заловени на територията на Горна Оряховица, Левски и Варна. При проведените действия по разследване са намерени и иззети множество мобилни телефони, SIM-карти, картодържачи и други предмети, имащи отношение към престъпната дейност на групата. В хода на разследването е установено, че задържаните са съпричастни към извършването на множество телефонни измами и опити за измами на територията на областите Пловдив, Благоевград, Пазарджик, Бургас, Шумен, Варна, Стара Загора, София и София област.

С.С. (50 г.), криминално проявен за кражби и измами, и И.Й. (46 г.) са задържани минути след получаването на пари от жертвата. В тях е открита и иззета предадената сума. В момента на извършване на телефонни измами са заловени и останалите членове на престъпната група – Г.Ц.(40 г.), Н.Ц.(42 г.), Д.А. (28 г.), А.А.(34 г.), К.Н.(23 г./, П.П.(20 г.), Д.И.(27 г.) и И.С.(29 г.). Те са криминално проявени и регистрирани за извършени измами, кражби и грабежи.

Десетимата мъже били задържани за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства. Работата по разследването продължава.

Подобни статии

Top