Разбиха схема за трафик на хора в Асеновград, каналджиите в ареста

Разбиха схема за трафик на чужденци в Асеновград. Служители от пловдивската полиция са задържали трима от участниците в схемата  – Н.Ю. /52 г./ от Пловдив, Р.И. /32 г./ и И.Х. /38 г./ – двамата от София. Продължават оперативните действия по издирването на техния съучастник И.С. /40г./ от с. Мулдава.

В хода на оперативните действия, реализирани вчера на територията на Асеновград, криминалистите претърсили склад в промишлената зона на града. В едно от помещенията те открили 29 чужди граждани, представили се за сирийци на възраст между 18 и 56 години.

Всички те били без документи за самоличност. В района са установени и ползваните от задържаните българи микробус “Фиат” и леки автомобили “Пежо”, “Ауди” и “ДЕУ”. По първоначални данни в началото на септември, в Турция, Н.Ю. и И.С. получили оферта от турски гражданин да участват срещу заплащане в канал за нелегален трафик на имигранти в България.

Задачата им била на предварително уговорено място край Асеновград да посрещнат чужденците, които пътували в микробус със хасковска регистрация и да ги настанят в наетото складово помещение. Ролята на двамата столичани била да придвижват чужденците към различни точки в страната, установили разследващите.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.281ал.1 от НК, а материалите са докладвани в Районната прокуратура. Работата по изясняване на престъпната дейност на задържаните продължава.

Подобни статии

Top