Раздават иглолистни дръвчета на асеновгрдачани - DC news

Раздават иглолистни дръвчета на асеновгрдачани

Над 1000 кедрови дръвчета бяха раздадени за по-малко от час в центъра на Асеновград. Акцията е част от пътуващата изложба „Подобри гората” . Тя е съвместна инициатива на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите.

Цветна атракция пък предизвика въображението на най-малките. Те рисуваха любим образ върху дървен сет, а своеобразното произведение на изкуството ще бъде част от зеленото пространство в центъра на града.

Посетителите на изложбата се забавляваха и с популярната игра дженга, която се състои в построяването на максимално висока кула от плочки, като на всеки ход играчът трябва внимателно да извади една плочка от някой от по-ниските етажи на кулата.

Изложбата „Подобри гората” гостува вм Асеновград в рамките на Седмицата на гората.Тя има за цел да запознае посетителите с горското богатство на страната ни, както и с работата на служителите в сектора.

В рамките на инициативата ще бъдат раздадени и 10 атрактивни награди на всеки, който публикува селфи в социалната мрежа, снимано пред изложбения кът. Изложбата гостува в Асеновград в рамките на днешния ден.

Подобни статии

Top