Раздадоха бюлетините за балотажа (СНИМКИ)

buletini (8)

Бюлетините за балотажа в неделя пристигнаха днес пред Областна администрация Пловдив и за около 40 минути бяха разпределени на общините в областта. Книжата за Пловдив бяха разпределени в 6 палета – по един за всеки административен район на града. Представителите на някои от общините пък си тръгнаха с по едно-две кашончета.

Камионът с бюлетините пристигна точно по обяд. В него бяха палетите за всички общини от областта. Изпълняващата длъжността главен секретар на Областна администрация Ганка Люртова отново счупи пломбата на камиона в присъствието на председателите на общински избирателни комисии и общини от цялата област.

Разпломбирахме камиона, в който са бюлетините за балотажа, сега започваме раздаване, както са поред в камиона бюлетините на общинските избирателни комисии, обясни Ганка Люртова – и.д.гл.секретар на Областна администрация.

Под засилена охрана първо бе разпечатан палета на най-малките общини – Раковски, Садово, Куклен, Лъки и Перущица. Оказа се, че някои от общинските избирателни комисии ще трябва да си тръгнат само с по един или два кашона. Като например тази на Садово.

Ами да, за три села са. За кмет на кметство. Вътре ще са около 2 хиляди и нещо. Ние сме проверили там в печатницата колко са. За трима кметове – по-малко от предния път, те са малки селища, показа ни кашончетата Янчо Янев от ОИК – Садово.

Над 700 хиляди са бюлетините за Пловдив, изчисли секретарят на общината Ангелина Топчиева.

Те отиват в шестте района директно, там има помещения, които са определени със заповед на кмета на общината да съхраняват бюлетините до предаването им на секционните комисии. В тези помещения ще се съхраняват до събота, до момента, в който бъдат предоставени на секционните избирателни комисии, обясни Топчиева.

В събота по обяд от 11.00 до 14.00 часа секционните комисии по графика от миналата седмица ще получат изборните книжа от районните кметства, за да могат след това да подготвят секциите за балотажа в неделя.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top