Раздадоха 500 кг. отрова за гризачи в Пловдив - DC news

Раздадоха 500 кг. отрова за гризачи в Пловдив

Раздават отрова за гризачи в Пловдив

Тази година мишките и плъховете се прибират по-рано от полето, което според специалистите вещае тежка зима. Дъждовното време попречи и на обичайната есенна дератизация на Пловдив. Кампанията е спряна още в самото си начало, съобщиха от „Дезинфекциозна станция”.

Все пак отрова срещу гризачи ще бъде заложена, но след като се подобри времето, заяви  директорът на общинското предприятие Деспина Гърова. В същото време раздаването на отрова за частните сгради върви с бързи темпове.

Тази година поради това че едновременно стартираха двете кампании нямаме хора, за да пратим по районите затова раздаваме отровата от територията на предприятието, обясни Деспина Гърова, директор на „Дезифенкционна станция“. Много хора идват, много бързо върви отровата.  До момента около 400-500 кг. е раздадена. Има още 300 кг. Започнахме да раздаваме по един пакет по половин килограм и е достъчно за 8 етажен блок.

Веднага след подобряване на времето ще бъде въстановена и каналната дератизация в рамките на която с влагоустойчивия препарат „Бродират“ ще бъдат обработени около 16 000 дъждоприемни шахти на територията на шестте района на Пловдив.

 

 

 

 

Подобни статии

Top