Разказват приказки на тежко болни деца в Пловдив

pic_3944

Първото официално събитие за 2015 г. в рамките на Националната инициатива „Приказки без край“ ще се проведе днес в VIII аудитория на Клиниката по детски и генетични заболявания на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. Тя е насочена към подобряване на болничната среда и престоя на децата с помощта на мобилни библиотеки и специално обучени аниматори.

Участие в събитието ще вземат доц. Мария Спасова от Детската онкохематология на Клиниката по детски и генетични заболявания и член на Българска педиатрична асоциация, лекари и медицински персонал от клиниката.Целта е инициативата да се разрасне както по отношение на дейностите за подобряване на болничния престой на децата, така и към подобряване на болничната среда и въвличането на повече ангажирани с нея партньори.

Участниците в събитието и болните деца ще декорират коридорите на клиниката и болничните стаи, така че средата да стане по-приветлива. Накрая ще бъде облагородена с цветя и градинката за игра зад клиниката.

За настанените в лечебното заведение деца и диспансерно наблюдаваните малчугани е предвидено празненство по случай Първа пролет. Актьорите и телевизионни водещи Димитър Рачков и Енчо Данаилов – Бате Енчо ще се забавляват заедно с децата и ще им поднесат подаръци – тениски с лично нарисувани от тях щампи.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top