Разказ на Стефан Бонев преплува Ламанша и Атлантика

st_bonev1

Разказът „Корените на света“ на писателя Стефан Бонев преплува Средиземно море, Атлантическия океан и Ламанша и се озова в „Българският вестник“, излизащ в Кипър, в седмичниците „България“ и „България 21 век“, отпечатвани в САЩ, както и в нашенското издание „БГ БЕН“ във Великобритания. Творбата беше поместена и от немалко местни печатни и онлайн издания.

Майсторът на късите прозаични форми си е създал традицията всяка година преди Рождество да сътворява по една история – поздрав до всички, четящи на български език по света. Тазгодишната му творба беше преведена и на руски език от живеещата в Пятигорск Татяна Риндина и публикувана в популярния сайт „Двуезична библиотека“.

Това е седмият пореден Коледно-новогодишен разказ на Бонев от 2010-а досега и той възнамерява да ги издаде в специална илюстрована книжка през настоящата година. Предишният му рождественски поздрав „Гълъб за Бъдни вечер“ пък беше филмиран от Пловдивската православна телевизия, която го излъчваше два пъти дневно през коледните и новогодишните празници, като повторения в прагтайма на медията има и досега, поради големия интерес към късометражната лента.

Над 20 различни разказа от Стефан Бонев станаха достояние на сънародниците ни в чужбина чрез редица български медии, излизащи зад граница, най-голям дял сред които имат „Новини Лондон“ и „България 21 век“ в Чикаго.

 

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top