Размазахме Германия на Евроволей, голяма българска мъка ни чака!

voleeybol

Мъжкият национален отбор по волейбол на България победи Германия с 3:0 (25:20, 25:17, 25:20) в първия си мач от предварителна група „А” на Европейското първенство по волейбол в препълнената зала „Арена Армеец”.

Така родните национали започнаха с успех в турнира, като разпиляха считания за фаворит германски тим и записаха 3 точки от мача. С това те оглавиха и класирането в потока без загубен гейм, следвани от Холандия, също с 3 точки, но с един загубен гейм.

Националният ни селекционер Пламен Константинов обаче отрезви настроенията с изключително точните думи след победата:

„Като знам българския манталитет – огромна мъка ни чака срещу Холандия и Чехия”.

Над 12 000 запалянковци изпълниха трибуните на Арена Армеец, като създадоха добре познатата взривяваща атмосфера и пееха с цяло гърло за успеха. Мъжество и характер, това бе България! Тим и публика се бориха заедно за успеха! А невероятната воля и мотивация на нашите волейболисти, и страхотния колектив на игрището буквално смаза Германия, като смачка самочувствието на треньора Витал Хайнен и неговите състезатели, а те излязоха с наведени глави от мача.

Победата направи нашите волейболисти фаворити за спечелването на групата. В другия мач Холандия победи с 3:1 Чехия. Днес България играе срещу чехите от 20:30, а лалетата излизат срещу германците преди това от 17:30.

Селекционерът на България Пламен Константинов започна с Владимир Николов, Георги Братоев, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Теодор Салпаров.

Снимка: sportal.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top