Разнообразие от еко подаръци и здравословни изкушения в Пловдив (СНИМКИ)

Моята еко Коледа

Всяка година по Коледа пазарът става свръхактивен и отвсякъде получаваме разнообразни предложения за празничния шопинг. Въпреки изобилието от стоки обаче, не можем да сме сигурни в качеството и произхода на артикулите. Това е изключително важно, особено за продуктите, които поставяме на трапезата си.

За 4-ти пореден път  изложението “Моята Еко Коледа” в Пловдив насърчава към по-разумно пазаруване в празничните дни. Всеки ден от днес до 21 декември на Четвъртък пазара може да откриете изобилие от ръчно изработени украси и подаръци от естествени и рециклирани материали, детски дрехи и козметика и пазар с дегустации на еко и био храни от местни производители. Храната, която може да опитате, е напълно съобразена с коледните пости и не включва животински продукти.

Организаторите канат всички да се включат и в арт работилниците по време на базара. Заниманията включват изработка на коледни украси, картички от рециклирани материали, здравословни кулинарни изкушения.

Идеята е е посетителите да си тръгнат с идеи и продукти за своята коледна трапеза, с подаръци за най-близките си хора и коледни украси от естествени материали. Изборът е голям и няма как да останете с празни ръце.

Късметчета с послания само за 1,50 лв., био сапуни и ароматни свещи, плетени шапки и шалове, кутии за бижута и резбовани кухненски дъски са само малка част от нещата, кото може да сложите под елхата в коледната нощ.

След като разгледате еко изложението, може да се насочите и към свободната КООП книжарница, разположена в края на пазара. Изберете и вземете книга, а в замяна на това оставете друга, която вече сте прочели.

Подобни статии

Top