Разпитват баба с инсулт в дома й за убийството в Малък Чардак?

Пловдивският окръжен съд ще разпитва в дома й покосената от инсулт баба на 23-годишния Александър Чанчев от Крумово. Той е обвинен в убийството на 44-годишния Рангел Терзийски от Малък Чардак на Гергьовден, миналата година.

Стойна Латинова е получила удар още преди 27 януари, когато бе предишното заседание по делото и това бе причината тогава то да се отложи.  Защитниците на Александър обаче и днес настояха бабата да бъде разпитана, тъй като е ключов свидетел и има сведения, които биха могли да го оневинят. Именно на нея младежът предал окървавения нож след убийството и й разказал какво се е случило. Още на предишното заседание Чанчев обяви, че е невинен и че не е докосвал ножа, с който е намушкан Рангел. Тогава младият мъж посочи, че убиецът е чичото Николай Латинов, който единствен е пипал хладното оръжие.

На изпратените призовки за днешното заседание синът й Николай Латинов отговорил, че тя е в тежко здравословно състояние и не може да присъства в залата. Предишният път сведенията за състоянието й отново бяха от него.

Затова съдебният състав разпореди да бъдат изпратени запитвания до болницата, в която е лекувана жената – МБАЛ „Св. Пантелеймон“, както и до още едно здравно заведение. След като стане ясно какво е състоянието й, съдът ще реши дали да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да докаже в състояние ли е Стойна да дава показания.

Така делото бе отложено за 15 април, като дотогава ще стане ясно може ли да бъде разпитана жената.

Припомняме, че убийството стана миналия Гергьовден, когато Александър бил с чичо си Николай Латинов в Малък Чардак, за да гледат пехливански борби. Трагедията се е разиграла след приключване на празника. Рангел Терзийски се е прибирал към дома си, когато бил нападнат от двамата.  Тялото на Терзийски било намерено от негови съселяни, които подали сигнал на телефон 112.

 

Подобни статии

Top