Разпродават „Градски транспорт“ в Пловдив

Разпродават активи „Градски транспорт“ в Пловдив – това потвърди за DCNEWS юристът на община Пловдив Илиан Иванов.  Дружеството вече е обявено в несъстоятелност, а миналата седмица синдикът Николай Митов е влязъл с охрана, като целта е да бъдат защитени кредиторите.

Фалиралото дружество има над 7,2 млн. лева задължения към НАП. Работници и служители имат да получават заплати за около 1 млн. лева. Отделно има неплатени сметки за милиони към кредитори, които тепърва ще се уточняват.

„Градски транспорт” АД  разполага с общо 260 км тролейбусни кабели, които също са за продан. Те са медни и се очаква от тях да влязат солидни суми. Първата продажба, която ще се извърши, е на 1500 метра от свалената контактна мрежа от бул. „Васил Априлов“. Жиците са оценени на 14 000 лева. Преди да бъдат продадени обаче трябва да им бъде направена оценка, а на събрание на кредиторите на 1 февруари ще се поиска да започне продажбата на кабелите.

Предстои да бъдат извършени оценки на цялото имущество на бившия градски превозвач от лицензирани оценители и едва тогава ще започнат търговете, поясни Иванов. Той прогнозира, че първите търгове ще стартират реално едва в началото на април.

Един от апегигните имоти, с които разполага „Градски транспорт” е в центъра на Пловдив – токоизправителната станция на ул. „Отец Паисий“. Сградата е с площ 300 кв. метра. В разпродажбата са включени и няколко бази – до автогара „Север“, тролейбусното депо под Карловския надлез и още едно депо в район „Тракия“.

 

Подобни статии

Top