Разпродават на търг общински имоти в Асеновград и селата

27 имота в Асеновград и селата от общината ще бъдат обявени за продажба чрез публични търгове, решиха на днешната сесия на Общинския съвет в града. Началните тръжни цени варират от 1200 до над 233 000 лева за имот в индустриалната зона на града.

С бързи темпове и без дебати общинските съветници в Асеновград гласуваха тръжните процедури. Имотите, които предстои да бъдат продадени са в общинския център, кварталите Горни и Долни Воден и в селата Червен, Тополово, Добростан, Мулдава и Патриарх Евтимово.

Въпреки очакванията за раздори при гласуването на бюджетната прогноза за следващите три години, дебат не се състоя. Според нея общината няма да тегли нови заеми. В прогнозата не е включено намерението на администрацията да кандидатства за банков кредит за 10 милиона лева, с които да бъде финансирано общинското участие по големия воден проект, ако той бъде одобрен от финансовите институции. Причината е, че общинското ръководство няма яснота дали проектът изобщо ще бъде финансиран.

Съветниците гласуваха също Асеновград да влезе във фонд „Общинска солидарност“ на Националното сдружение на общините в България. Фондът е подобен на общинска взаимоспомагателна каса, от която местните власти ще могат да се възползват при нужда.

Гласувани бяха и предложенията за финансово подпомагане на творчески колективи и автори от общината.

Подобни статии

Top