Разследват кмета на Карлово за безстопанственост

Окръжната прокуратура е образувала досъдебно производство за длъжностно престъпление срещу кмета на Карлово Емил Кабаиванов. Обвинението срещу него е за безстопанственост в периода април 2013 г. до април 2014 г. В този период, в качеството си на кмет на община Карлово Кабаиванов не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество. Това е довело до щети за общината в размер на 22 849 лева, съобщиха от Апелативната прокуратура.

На 30 юли 2015 г. и на 4 август 2015 г. магистратите е трябвало да предявят обвинение на кмета  за  длъжностното престъпление. На 30 юли 2015 г. обвинението не е било предявено, тъй като на същия ден призованият Емил Кабаиванов е постъпил спешно в болница. При следващото призоваване – на 4 август 2015 г. той отново е постъпил в болнично заведение.

Според разследването става дума за извършени финансови разплащания към три лица по оперативна програма “Околна среда 2007-2013” на Министерството  на околната среда и водите.  Установено е, че трите лица, които са били в близки отношения с кмета,  никога не са посещавали работното си място и не са извършвали дейности, свързани с парите, които са получавали. Те са били назначени на работа в община Карлово.

Обвинението е квалифицирано като умишлена безстопанственост.

Следващото призоваване на кмета на Карлово – Емил Кабаиванов за предявяване на обвинение е на 12 август 2015 г. За това са уведомени и самият Кабаиванов и неговият защитник.

Разследването е в активна фаза, уточняват магистратите.

Снимка: frognews.bg

Подобни статии

Top