Разследват три сигнала за купуване на гласове в Пловдив - DC news

Разследват три сигнала за купуване на гласове в Пловдив

Българите си връщат парите в банките

Три преписки за купуване и продаване на гласове са образувани в Пловдив. Те са на фаза досъдебно производство, съобщи началникът на отдел „Охранителна полиция“ Любомир Рашков.

Материалите по тях са засекретени, уточниха от районната прокуратура. Още в края на миналата седмица в града под тепетата министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов съобщи, че се извършват проверки срещу лихвари в ромските махали, които притежават лични документи и финансови инструменти срещу своите длъжници и биха могли да ги изнудят да гласуват за определена политическа сила.

Има сформирани екипи във всяко Районно управление на полицията и в Областната дирекция, които се занимават с получаване на оперативна информация за лица и групи, които имат намерения или има информация за тях, че се готвят да извършат престъпления по смисъла на НК за продаване и купуване на гласове или други нарушения против политическите права на гражданите. Тези групи ще работят в момента, но в предизборния и изборния ден техният брой драстично ще се увеличи, обясни Рашков.

Подобни статии

Top