Разходка до Виена с легендарните оперети и валсове на Йохан Щраус

Разходка до Виена с легендарните оперети и валсове на Йохан Щраус

Концерт с най-известните арии и дуети от оперетите на Йохан Щраус ще изнесе Пловдивска опера днес в Дом на културата от 19 часа.

Виенският композитор е автор на 18 оперети, сред които шедьоврите „Прилепът“ и „Цигански барон“. Сътворил е „На хубавия син Дунав“ и още 144 валса, както и завидно количество полки и маршове. Диригентът Лучано Ди Мартино е подбрал само любими мелодии на публиката.

Музикалната разходка до Виена е с участието на звезди от Държавен музикалния театър „Стефан Македонски“ начело с директора му – тенорът Марио Николов. Заедно със своя шеф на сцената ще излязат и водещите солисти Валентина Корчакова, Христо Сарафов и Симона Кодева. В концерта ще се включат и валсови двойки от „Алекс данс клуб“.

Артистите на Музикалния театър са доказани професионалисти в оперетния жанр. Марио Николов стъпва на сцената на „Стефан Македонски“ през 1989 г., като и досега изпълнява всички централни тенорови партии. От 1990 г. до 1996 г. е живял, учил и работил във Виена.

С бляскавите си изяви очарова публиката на три континента – в Япония, Европа и Америка. Коронни в певческата му кариера са ролите на Граф Тасило в „Графиня Марица“, Айзенщайн в „Прилепът“, княз Едвин в „Царицата на чардаша“, Барийнкай в „Цигански барон“.

Билети за концерта „Виена – оперетата на Йохан Щраус“ се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg

 

Подобни статии

Top