Разширяват парк "Лаута", засадиха нови 200 фиданки (СНИМКИ) - DC news

Разширяват парк „Лаута“, засадиха нови 200 фиданки (СНИМКИ)

Разши5ряват парк Лаута, засадиха 200 нови фиданки

Най-мащабното залесяване от 1989 година насам се проведе на територията на парк „Лаута“ до блок 258 в район „Тракия“. На площ от 20 декара ученици, работници на „Паркове и градини“, доброволци и членове на волейболен клуб „Марица“, засадиха около 200 фиданки – явор и ясен. Акцията се организира от общинското предприятие „Градини и паркове“, община Пловдив и БГ Радио. Специален гост на събитието бе звездата от музикалната сцена Жана Бергендорф, която допринесе за леката и ползотворна работа на участниците в инициативата.

Кметът на Пловдив Иван Тотев хвана лопатата и лично постави началото на акцията, като засади 3-метрово дърво. Директорът на „Паркове и градини“ Стоян Алексиев и районният кмет Костадин Димитров също запретнаха ръкави и се включиха в инициативата.

Градоначалникът определи залесяването като „историческо“и допълни, че община Пловдив е провеждала през годините много подобни акции, защото паркът вече е на 110 години. Кметът обяви, че продължава и промяната на подробните устройствени плановете в район „Тракия” , като парк „Лаута“  ще се разширява още като територия до бул. „Освобождение”.

 

Подобни статии

Top