Райна Кабаиванска и нейният Майсторски клас довечера на Античния - DC news

Райна Кабаиванска и нейният Майсторски клас довечера на Античния

Райна кабаиванска ще пее довечера на Античния театър в Пловдив

Довечера на Античния театър в Пловдив ще се състои един специален концерт – „Божествената Райна Кабаиванска и нейният Майсторски клас“ в Нов български университет. Събитието, отбeлязващо 80-годишнината на голямата оперна ДИВА, наред с проявата „100 български гласа пеят за Борис Христов“, посветена на вековния юбилей на великия Борис Христов, е сред извънредните знакови акценти в програмата на V-тия Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“, очаквано с огромен интерес от културната ни общественост.

Концертът на Майсторския клас на Райна Кабаиванска с нейното специално участие и с участието на оркестъра на Софийска опера и балет под диригентството на Найден Тодоров съдържа още една важна символика – Райна Кабаиванска не е гостувала в Пловдив повече от 15 години, като при последния си гастрол е пяла именно на сцената на Античния театър.

Екипът на Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ ще представи отново пред пловдивска публика, след дълъг период на отсъствие, една от великите изпълнителки на съвремието – Райна Кабаиванска – Кавалер на Ордена на Италия, избирана петкратно за най-популярна личност на Италия и двукратно за музикант на годината, удостоена с „Оскар за кариера” на международните награди за опера „Оскар”.

С този мащабен концерт – събитие град Пловдив ще чества по достойнство юбилея на неповторимата Райна Кабаиванска – юбилей, който се отбелязва тържествено в цял свят.

Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ е знаково събитие в културния календар на град Пловдив. Носител е на наградата „Музикален проект на годината“ в класацията „Музикант на годината“ на Българското национално радио и на престижната награда „ПЛОВДИВ“ в областта на музиката. Форумът представя едни от най-добрите образци на българското и световно изпълнителско изкуство на пракика във всички знакови средища на културния живот в Пловдив. Осъществява се с подкрепата на фондация „Америка за България“, фондация „Музикартисимо“, Община Пловдив, Министерство на културата и др.

Билети за концерта на 29 септември могат да бъдат закупени на касата пред Община Пловдив, в мрежата на Eventim.bg и на място преди концерта

 

 

Подобни статии

Top