Районен прокурор обучава гимназисти от Хуманитарната

Районният прокурор на Пловдив  Гергана Мутафова ще проведе час на класа с 11-класници от Хуманитарната гимназия по проект „Да знаем своите права“. Занятието е в рамките на проект, реализиран от Община Пловдив и Сдружение Правата на жените, по програма „Пловдив за младите“, който е насочен към гимназисти.

Целта е младежите да се информират за правата на човека и в частност правата на жените, за да могат да ги отстояват в бъдеще, независимо къде ще живеят, учат и работят – в България или зад граница.  Идеята е да се гради гражданско общество, което да държи „будно“ съзнанието си за човешките права.

Часът на класа с районния прокурор Гергана Мутафова ще бъде днес от 18:10 ч., в ГХП „Св. Св. Кирил и Методий“.

След теоретичната част, участниците ще изготвят проекти за информационни пана, които ще бъдат разпечатани и поставени в училището. По този начин ще се търсят варианти да бъде привлечено вниманието на останалите ученици към правата на човека.

Сдружение Правата на жените ще предостави на учениците издание на Всеобщата декларация на правата на човека, а в края на проекта, в който ще вземат участие още пловдивски училища, комплект книжки ще бъдат дарени на библиотеките на всяко едно от тях.

 

 

 

Подобни статии

Top