Районна прокуратура-Пловдив с 566 бързи производства в съда за 9 месеца (ВИДЕО)

566 бързи производства внесоха прокурорите от Районна прокуратура-Пловдив в съда от началото на годината досега, съобщи районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова в предаването на DCTV „Важните“.

Статистиката сочи, че на ден магистратите образуват между две и три бързи производства, което означава „правосъдие за седем дни“ т.е. само за седмица извършителя застава пред съда.

Обществото трябва да бъде наясно какви са правомощията на прокуратурата, защото често, ако един гражданин няма решение на своя проблем примерно в администрацията, смята, че ние не сме го разрешили. Максимално сме отворени към хората, приемаме техни жалби на място и онлайн. Адресът ни е публикуван на интернет страницата на Районната прокуратура. Два пъти в месеца имам приемен ден, в който лично изслушвам гражданите, обяснява прокурор Гергана Мутафова.

От началото на годината досега районните прокурори са внесли в съда 1016 акта, а осъдените лица са 1099. През цялата минала година 33-та прокурори от Районна прокуратура-Пловдив са наблюдавали общо 10 419 досъдебни производства, което означава, че са едни от най-натоварените в страната.

Районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова призова още веднъж хората да не вярват на непознати, които им се обаждат по телефона и искат пари по схемите за лечение, операции на роднини или покупки на различни стоки.

През последните месеци в Пловдив по  внесени обвинителни актове на Районна прокуратура-Пловдив са осъдени 18 лица за телефонни измами. При специализирани акции, ръководени от Районната прокуратура в Пловдив, от август досега са задържани десет лица, които са с постоянна мярка „задържане под стража“, наложена от съда.

Вижте и видео от предаването „Важните“!

Подобни статии

Top