Районният съд ще гледа мярката на нападателя на лекарката от Раковски

Заловиха мъжа, нападнал д-р Пеевска в Раковски

Пловдивският районен съд ще гледа днес 17 часа искането на Районната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража” спрямо 35-годишния Стоян Костадинов, който нападна и удари по време на дежурство лекарка от „Неотложна помощ“ в Медицински център в Раковски. Срещу Костадинов е повдигнато обвинение, че на 14 декември в гр. Раковски е причинил на д-р Божидара Пеевска лека телесна повреда. Мъжът ударил жената по главата и тя получила травматичен оток и кръвонасядане по главата.

Обвинението предвижда до три години затвор. Разследването по делото е приключило в максимално кратък срок и са събрани всички възможни доказателства, съобщават от прокуратурата.

Припомням, че на 14 декември, Стоян Костадинов, заедно с жената, която живеел – Елена и майка й Иванка, отишли с автомобил до центъра за неотложна помощ в  Раковски, където били посрещнати от д-р Божидара Пеевска. Поводът за посещението бил, че 2-годишното дете на мъжа погълнало препарат за пране. Д-р Пеевска се опитала да обясни на посетителите, че детето се нуждае от спешна промивка в токсикологията в Пловдив, но те настоявали тя лично и веднага да извърши манипулацията. При възникналия скандал в медицинския център по отношение на д-р Пеевска били отправени обиди и заплахи от страна на обвиняемия и близките му, а Костадинов  й ударил шамар (с цяла длан) по главата и я нарекъл „Мръсна пияница!“.

По делото са извършени множество следствени действия, включително разпити на дванадесет свидетели, съдебна медицинска експертиза и др. Костадинов е задържан от наблюдаващия прокурор за 72 часа. В хода на делото е установено, че той е криминално проявен и осъждан.

Предстои Районна прокуратура – гр. Пловдив на 19.12.2014г. да внесе в Районен съд – Пловдив искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо Стоян Костадинов. След произнасяне на съда и постъпване на делото в прокуратурата то ще бъде внесено в Районен съд  Пловдив с обвинителен акт.

 

Подобни статии

Top