Район „Западен” в подкрепа на четенето (СНИМКИ)

западен1

Район „Западен” се включи в двете инициативи, посветени на четенето – Европейската нощ на литературата и Библионощ. В тази връзка в двете читалища в района бяха организирани интересни събития.

Читалище „Христо Смирненски” отбеляза нощта на литературата с карнавал на приказните герои, озаглавен „Да четем заедно приказки”. В рамките на инициативата деца от района се облякоха като любимите си приказни герои и направиха шествие от читалището до мол „Пловдив” и обратно. След като се завърнаха, децата четоха приказки и изнесоха своеобразен концерт.

По същото време читалище „Никола Йонков Вапцаров – 1928” организира официално представяне на втора и трета част на книгата на Димитрия Вангелова „Старият Прослав”. Творбата представя историята на квартала от 1855-та година до наши дни. На презентацията присъстваха общинските съветници Ясен Михайлов и Петър Попов.

Двете инициативи получиха подкрепата и на районното кметство в лицето на заместник-кмета Нонка Симеонова.
През 2015-та България се включи за четвърти пореден път в Европейската нощ на литературата. В международен план инициативата се проведе за девети път в десетки европейски градове.

Идеята на проекта е да доближи широката публика до съвременната европейска литература посредством серия от публични четения.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top