Райфъла не дойде в съда, остава в ареста за постоянно

Наско Райфъла в съда

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла остава в ареста за постоянно, реши днес Апелативният съд. Така магистратите потвърдиха мярката за неотклонение „Задържане под стража, постановена от колегите им в Окръжния съд.

Срещу Райфъла в края на март е повдигнато обвинение за опит за квалифицирано убийство, съобщи в съдебна зала прокурорът от Апелативна прокуратура Божидарка Попова.

Как бихте определили престъпление, при което вечер, по тъмно, с 20-сантиметров нож е причакан шефът на конкурентна клиника д-р Аргир Гяуров и са му нанесени 5 наранявания в гръдния кош, а той твърди, че раните са дори 8? Именно затова е поискана и нова съдебно-медицинска експертиза по случая, посочи пред съда прокурор Попова.

Заради влошеното му здравословно състояние Райфъла не присъства на съдебното заседание.  Пред съда защитниците на Райфъла – Татяна Каменова и Константин Давчев обясниха, че Червенков страда от диабет, сърдечно заболяване, проблеми с бъбреците и черния дроб. В последно време оплакванията му от хипертонични кризи, кръв в урината и постоянно сърцебиене зачестили.

Според адвокатите Райфъла няма как да се укрие, още повече, че има съпруга и две малолетни деца. Защитниците твърдят, че по делото няма достатъчно доказателства, които да подкрепят обвиненията срещу бизнесмена, освен показанията на един свидетел – Веселин Загорски.

От прокуратурата напомниха обаче, че срещу Червенков има също обвинение за палежи на коли и чуждо имущество. Освен това вчера Райфъла е прегледан от кардиолог и той не е сметнал за нужно да остави в болница бизнесмена.

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top