Райфъла остава в ареста за постоянно (СНИМКИ)

raifel 2

Пловдивският окръжен съд остави в ареста бизнесмена Атанас Червенков – Райфъла и 19-годишния Васил Василев. Съдиите се мотивираха с това, че съществува опасност двамата да се укрият или да извършат друго престъпление.

Според адвокатите на Райфъла Татяна Каменова и Менко Менков обаче съществува сериозно противоречие в показанията и самопризнанията на извършителите на палежите.

„Едни и същи лица са подбудени да извършат както опит за тежка телесна повреда така и приготовление за убийство, категорична съм, че тези две обвинения ще отпаднат от постановлението, но към настоящия момент съществуват.“ – обясни адвокат Татяна Каменова.

„Притеснително е, че двама от обвиняемите за палежи са се срещнали по време на разпит“, посочи адвокат Менков, който бе нает като нов защитник на Райфъла. „Единият мотивирал другия да си признава, защото и той пишел, и той си признавал. Нещо, което е изключително недопустимо – двама задържани се срещнали и започнали да си говорят“, допълни емблематичният столичен юрист, който защитава Цветан Цветанов и банкера Цветан Василев.

По време на цялото съдебно заседание Райфъла гледаше нежно съпругата си и беззвучно й казваше да не се притеснява. Пред съда той опроверга главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, който заяви пред медиите в Пловдив, че Червенков е направил опит да избяга от органите на реда, опитвайки се да скочи от терасата на свои близки. Райфъла посочи, че не е скачал през терасата при ареста си, а че бил в двор на къща. Когато полицаят дошъл да го задържи, му казал „А, точно ти ми трябваше“, а той дори сам пристъпил към него и казал „Добре, тук съм“.

„Ами бил е при тъщата. Човек, който се укрива ще отиде ли на гости на тъщата? Нали полицията знае коя му е тъщата и ще отиде да го чака там? Каква е логиката да се скриеш при тъщата и да бягаш?  – запита риторично адвокат Менков, докато съдът обмисляше окончателното си решение.

Прокуратурата поиска съдът да потвърди постановения от районния съд постоянен арест. „Задържането му вече доведе до хаос в управлението на медицинските и търговски дружества, на които е управител“, обясни защитата.

Припомням, че Атанас Червенков – Райфъла е обвинен за подбудителство на убийство и множество палежи. Поръчката за убийство на управителя на медицински център „Хипоталамус“ д-р Аргир Гяуров била на стойност 20 000 лева.

Постановената от  Окръжния съд мярка за неотклонение е окончателна и не подлежи на обжалване.


.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top