Райфъла отслабна от зор в ареста, бил в депресия (СНИМКИ)

Поне 15 килограма е свалил пловдивският собственикът на частната Бърза помощ 6-150 в Пловдив Атанас Червенков-Райфъла след една година престой в пловдивския арест. Вижте колко – преди и сега!

„Той продължава да се чувства се зле и да събира урина“, съобщи пред DCNEWS майката на Райфъла Миланка Парламова. В почивката на заседанието по делото срещу бизнесмена, обвинен в палежи и подбудителство към убийство на свой конкурент, жената разказа, че след една от операциите си, от залежаване Червенков получил двустранна бронхопневмония посред лято.

„Нормално ли е човек след операция да бъде вързан с белезници на ръката и крака за леглото, за да не избяга?“ – ядосваше се Миланка. Тя съобщи, че на делото за мярката на Райфъла – на 29 февруари, съдът пак го оставил в ареста, независимо от заболяванията му.

Делото днес бе отложено за 20 април, тъй като адвокатът на Червенков поиска да му бъдат назначени нова съдебно-медицинска и психиатрична експертизи. Освен, че страдал заради задържането на урина, бизнесменът бил в тежка депресия. Затова Илиян Василев настоя той да бъде прегледан и от психиатър.

На заседанието днес съдът конституира като граждански ищци бившия депутат Антоний Запрянов, съпругата му Татяна и дъщеря му Стефка заради опожарените им коли. Общо около 20 хиляди лева  обезщетение (6800 лв. за изгорелия джип Тойота на Йорданов, 7782 лв. за подпаления джип Мерцедес на Татяна Йорданова и 4400 лв. за мерцедеса на дъщерята Стефка) поискаха тримата от Червенков и съучастниците му.

На заседанието съдът назначи шестима резервни адвокати за всеки от шестимата обвиняеми, за да не се отлага делото поради липса на защитници.

Припомняме, че Райфъла е обвинен заедно с петима съучастници в палежи на седем автомобила, сред които и тези на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов и неговата съпруга Татяна, както и за поръчителство за убийството на конкурента му д-р Аргир Гяуров, собственик на МЦ „Хипоталамус“.

За година Червенков няколко пъти лежа в болница, оплакваше се от високо кръвно, диабет, урологични и храносмилателни проблеми. Адвокатите му настояваха освен заради влошеното му здраве, Райфъла да излезе тъй като бизнесът му запада и няма кой да се грижи за него, а пациентите му страдат. Това обаче не впечатли съдиите до този момент.

По делото обвиняеми са още Веселин Загорски – Весо Тъпото, Симеон Генов, Бисер Романов, Стефан Гичев и Васил Василев.

 

Подобни статии

Top