Райфъла пак пред съда за поръчителство на палежи и убийство

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла пак се изправя пред Окръжния съд днес. Той е обвинен в поръчителство на опит за поръчково убийство на пловдивския лекар Аргир Гяуров, собственик на медицински център в града под тепетата,  умишлени палежи на луксозни автомобили и незаконно държане на боеприпаси.

Пред съда с него за пореден път се изправят също 34-годишният Веселин Загорски, 21-годишният Симеон Генов, Бисер Романов /19 г./ от Пловдив и Васил Василев /22 г./  от Пловдив. Те са обвинени за извършване на опит за предумишлено убийство с користна цел, за умишлени палежи, при условията на продължавано престъпление, с последвали значителни вреди и за умишлено унищожаване на чужди движими вещи.

На 12 февруари 2014 г. в съучастие помежду си петимата са направили опит да убият д-р Аргир Гяуров, като лекарят е бил намушкан многократно с нож във входа на жилищния му блок в район „Южен“. Според обвинението, мотивът за извършване на престъплението е елиминирането на д-р Гяуров като конкурент на Райфъла, който също притежава медицински център.

По делото е установено, че за извършването на убийството на Загорски била обещана сумата от 20 000 лева. Той  от своя страна наел Симеон Генов и Бисер Романов. На лекаря са били причинени множество наранявания. Тъй като килърите не успели да го убият, Червенков платил само 10 000 лева на Загорски.

Петимата ще бъдат съдени и за извършване на множество умишлени палежи на автомобили.  Сред тях бяха и колите на депутата Антоний Йорданов и семейството му.

По делото е привлечен като обвиняем и 47-годишния Стефан Гичев от Пловдив  за държане на 575 ловни патрона, които са му били предадени от  Атанас Червенков.

Подобни статии

Top