Ралев и Тотев с първа копка на обръщалото до Пловдивския университет (СНИМКИ)

11920332_10204406548194779_1739785791_n

За 28 дни трябва да бъде преасфалтирано обръщалото до новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ на бул. ”България”. Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на „Северен“ Ральо Ралев дадоха старт на реконструкцията, която ще струва 311 хиляди лева.

Обръщалото до новата сграда на Пловдивския университет е в много лошо състояние, а многократно шофьори, обслужващи линиите в района и студенти се оплакваха и организираха подписки за ремонта му. DCNEWS ще в началото на годината ви показа огромните дупки, през които минаваха автобусите на спирката, а шофьорите още тогава преброиха 33 сериозни ями, осеяли настилката.

Ремонтът ще се извърши на два етапа:

1850 кв. м асфалт ще положим тук, като казвам асфалт, разбирайте фрезоване, полагане на основа, отводняване 6 см, асфалтобетон, плюс плътен слой 4 см. Така че ще го направим както трябва, за да може да поеме този трафик, който виждате и в момента от тежкотоварни камиони, които преминават оттук, обясни спецификата на реконструкцията районният кмет на Северен.

Ще бъде асфалтирана първо частта от обръщалото на спирката, която вече е затворена за автобуси. След като тя бъде готова, ще се преасфалтира и участъкът от отсечката от пътя, водещ към индустриалната зона.

Работата по обекта започва веднага след първата копка, направена днес от районния кмет на „Северен“ и представителя на фирмата-изпълнител. След преасфалтирането ще бъдат направени също 650 кв.м тротоари, съобщи още Ралев. Ще бъде монтирано и ново осветление.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top