Ралев и Тотев с първа копка на обръщалото до Пловдивския университет (СНИМКИ)

За 28 дни трябва да бъде преасфалтирано обръщалото до новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ на бул. ”България”. Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на „Северен“ Ральо Ралев дадоха старт на реконструкцията, която ще струва 311 хиляди лева.

Обръщалото до новата сграда на Пловдивския университет е в много лошо състояние, а многократно шофьори, обслужващи линиите в района и студенти се оплакваха и организираха подписки за ремонта му. DCNEWS ще в началото на годината ви показа огромните дупки, през които минаваха автобусите на спирката, а шофьорите още тогава преброиха 33 сериозни ями, осеяли настилката.

Ремонтът ще се извърши на два етапа:

1850 кв. м асфалт ще положим тук, като казвам асфалт, разбирайте фрезоване, полагане на основа, отводняване 6 см, асфалтобетон, плюс плътен слой 4 см. Така че ще го направим както трябва, за да може да поеме този трафик, който виждате и в момента от тежкотоварни камиони, които преминават оттук, обясни спецификата на реконструкцията районният кмет на Северен.

Ще бъде асфалтирана първо частта от обръщалото на спирката, която вече е затворена за автобуси. След като тя бъде готова, ще се преасфалтира и участъкът от отсечката от пътя, водещ към индустриалната зона.

Работата по обекта започва веднага след първата копка, направена днес от районния кмет на „Северен“ и представителя на фирмата-изпълнител. След преасфалтирането ще бъдат направени също 650 кв.м тротоари, съобщи още Ралев. Ще бъде монтирано и ново осветление.

Подобни статии

Top