Ралев конфискува каруци, ако са по основните булеварди - DC news

Ралев конфискува каруци, ако са по основните булеварди

Кметът на „Северен“ Ральо Ралев се закани, че ще конфискува всяка каруца, която види по бул. „България“. След като вчера общинска охрана и полицията конфискуваха каруца на булеварда, пълна с метални отпадъци, днес от районното кметство съобщиха, че с оглед опазването на безопасността и здравето на пловдивските граждани, предприемат драстични мерки за ограничаване на движението на каруци и коне и изхвърлянето на отпадъци от различен произход извън регламентираните за това места в района.

За последната година в Северен“ са регистрирани 11 тежки катастрофи с каруци, а през последните пет години техният брой е 108 произшествия, сочи черната статистика.

Според Ралев, многократно с жителите на ромските квартали в района са водени разговори да ограничат движението на конските коли. „Нямам против да ходят извън града, но в града – не!“, отсече пред DCNEWS, районният кмет.

Той съобщи, че доскоро в двете махали е имало 50 каруци, но сега броят им е спаднал под 18. „Въпреки, че забраната за движение на каруци на територията на град Пловдив е въведена още през 2013 година, с изменение в Наредба № 2 за организация и безопасност на движението, те все още могат да бъдат забелязани по основните булеварди“, коментира той. По думите му талигите обикновено се управляват от малолетни или не достатъчно грамотни граждани, което създава огромни рискове за останалите участници в движението.

Друг голям проблем е товарът, който пренасят каруците. Обикновено той е извънгабаритен и включва: строителни, промишлени, битови или животински отпадъци. Поради тези причини вчера в района беше конфискувана поредната каруца.

 

Подобни статии

Top