Ральо Ралев: Марица отново е люпилня на таланти - DC news

Ральо Ралев: Марица отново е люпилня на таланти

Кметът на район Северен и член на УС на ПФК Марица (Пловдив) Ральо Ралев похвали бизнесмените Христо Николов и Христо Христов, благодарение на които в момента клубът играе в Югоизточната Трета дивизия, а в детско-юношеската школа има над 250 млади футболисти с общо 11 треньора. Ралев бе гост на предаването „Антена спорт“ на Радио Пловдив по случай 95-ата годишнина на „жълто-сините“.

„Тези двама души направиха така, че децата да се върнат на стадиона. Модерен терен с уникална поливна система, перфектни и чисти съблекални, малчуганите с гордост и желание носят екипите на клуба. Това е и основната ни цел – да възродим традициите на ДЮШ. Сега децата плащат по 30 лева на месец, а с още толкова ги финансира клуба.

А на по-завързаните мачове на мъжете се събират по 300-400 души, което никак не е зле за отбор от „В“ група. Ние можем да сме и в по-горната група, но няма смисъл, защото издръжката ще стане непосилна.

За игрищата на Английската и Руската гимназия – ние продължаваме да ги поддържаме. Вече имат и ограда, ще им направим и поливна инсталация, въпреки че не са наши, но ги ползваме заедно с двете гимназии.

Искам да поканя всички пловдивчани и маричани тази събота на стадион „Марица“. От 17 часа играем срещу Свиленград, но преди това от 16 часа ще има програма и награждаване на заслужили деятели. Посмъртно ще бъдат почетени Димитър Христев и Венко Менидзов, а награди за приноса си ще получат Ангел Тосев, Стефан Тахчиев, Владимир Фатов и Петър Зехтински.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top