Рангел Бизюрев свидетелства, че само той е нанесъл ударите по Димитър Малинов

Бизюрев е основен свидетел по делото срещу Борислав и Валентин Динкови

Рангел Бизюрев свидетелства, че само той е нанесъл ударите по Димитър Малинов, като близнаците не са участвали в побоя. Бизюрев е основен свидетел по делото срещу Борислав и Валентин Динкови, обвинени в лично укривателство за убийството на младият мъж от Цалапица. Днес делото започна по същество.

Рангел разбрал, че че Митко е говорил обидни и оскърбителни думи по негов адрес. Затова поискал от Борислав, да му уговори веднага среща с него. При срещата двамата се сбили. Рангел ударил Митко няколко пъти, но само в тялото, твърди той. След ударите Димитър Паднал, но по думите на Рангел бил жив.

Рангел и Борислав тръгнали с колата на близнаците, но по някое време Бизюрев поискал да се върнат. Там вече той установил, че Димитър Малинов няма признаци на живот.

Бизюрев се уплашил и паникьосал, а Борислав позвънил на брат си да дойде с кирка и лопати. Натоварили тялото в багажника, а Валентин пристигнал с друга кола и инструментите. Рангел и Борислав намерили място край пътя, където изкопали дупка и заровили тялото. След това замаскирали мястото със строителни отпадъци и други боклуци. На другия ден заминали за морето.

Пред разследващите полицаи обаче, близнаците Динкови твърдят, че единствено Рангел е извършил както побоя, така и заравянето на тялото. Накрая ги заплашил да мълчат за станалото, за да не пострадат. Това разказа един от разследващите, взел техните първи показания след разкриване на убийството. Той уточни, че по-късно братята неколкократно са променяли своите версии.

Снимка: Севдалин Палаузов, Радио Пловдив