Ревнивец, застрелял жена си, застава пред съда

57-годишния Юмер Юмер застава на подсъдимата скамейка днес за убийството на 43-годишната си съпруга в землището на хисарското село Мало Крушево през април миналата година.

Сейдегюл и Юмер имали дългогодишен брак и двама синове. Мъжът болезнено ревнувал съпругата си и я подозирал в изневери. От 2013 г. двамата работели като овчари в село Мало Крушево. Юмер се съмнявал, че жена му имала връзка с мъж от стопанството. В началото на 2015 г. двамата се разделили – съпругата се прибрала в родното си място в Силистренско, а Юмер заминал за пазарджишкото село Цар Асен. Месец по-късно той се обадил на Сейдегюл и поискал тя да се върне при него. Казал й, че в противен случай ще се обеси, защото бил изпаднал в депресия.

Приготвил въже в обора, но единият от синовете му го видял и му попречил да стори замисленото. Юмер често се обаждал и в стопанството в Мало Крушево, за да разбере дали Сейдегюл се е върнала. В началото на април 2015 г. разбрал, че тя отново е започнала работа там. На 15 април ревнивецът взел ловната си пушка, запасил се с патрони за едър дивеч и наел шофьор да го закара до Мало Крушево. Там видял как съпругата му излязла пред овчарника и целунала мъж от стопанството. Промъкнал се през храстите, съборил я на земята и започнал да я рита. Свидетел подал сигнал на тел. 112 и се опитал да се намеси и да я защити, но разбеснелият се мъж го заплашил с насочена пушка. След това Юмер се прицелил в корема на съпругата си и стрелял. Тя паднала на земята, а той я прострелял втори път в гърдите. Сейдегюл починала на място от огнестрелните наранявания.

Юмер направил опит да се самоубие, причинил си две наранявания и бил изпратен за лечение в болница. Според заключението на съдебно-медицинска експертиза той е в състояние да участва в наказателното производство като обвиняем. Мъжът се е признал за виновен.

По делото са извършени медицински, химически, психиатрична и психологическа експертизи. Днес е първото заседание по делото. Призовани са 7 свидетели и 7 вещи лица.

Подобни статии

Top