Ревнивец, застрелял съпругата си, отива на съд

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт за убийство от ревност срещу 57-годишният Юмер Юмер.

Обвиняемея Юмер Юмер е предаден на съд за това, че на 15 април 2015 г. в землището на с. Мало Крушево, общ. Хисар, е убил съпругата си Сейдегюл Юмер, на 43 г., като престъплението е извършено предумишлено.

Сейдегюл Юмер и обв. Юмер имали дългогодишен брак и двама синове. Обвиняемият болезнено ревнувал съпругата си и я подозирал в изневери. От 2013 г. двамата работели като овчари в с. Мало Крушево.

Юмер се съмнявал, че жена му имала връзка с мъж от стопанството. В началото на 2015 г. двамата се разделили – съпругата се прибрала в родното си място в Силистренско, а Юмер заминал за с. Цар Асен, обл. Пазарджик.

Месец по-късно той се обадил на Сейдегюл Юмер и поискал тя да се върне при него. Казал й, че в противен случай ще се обеси, защото бил изпаднал в депресия. Приготвил въже в обора, но единият от синовете му го видял и му попречил да стори замисленото.

Отчаяния съпруг често се обаждал и в стопанството в с. Мало Крушево, за да установи дали Сейдегюл се е върнала. В началото на април 2015 г. разбрал, че тя отново е започнала работа там.

Юмер притежавал ловна пушка „ИЖ 58“, 16-ти калибър, с валидно разрешително до 2017 г.. Той обаче не съхранявал оръжието и боеприпасите в неподвижно закрепена метална каса по постоянен адрес, въпреки предупрежденията.

На 15 април 2015 г. обвиняемият взел пушката си, трийсетина патрони за едър дивеч и бинокъл. Наел шофьор да го закара до с. Мало Крушево.

Там видял как съпругата му излязла пред овчарника и се целунала с мъж от стопанството. Промъкнал се през храстите, съборил я на земята и започнал да я рита.

Свидетел подал сигнал на тел. 112 и се опитал да се намеси и да я защити, но ревнивият съпруг го заплашил с насочена пушка.  След това Юмер се прицелил в корема на съпругата си и стрелял. Тя паднала на земята, а той я прострелял втори път в гърдите.

Сейдегюл починала на място от огнестрелните наранявания. Юмер направил опит да се самоубие, причинил си две наранявания и бил изпратен за лечение в болница.

Според заключението на съдебно-медицинска експертиза той е в състояние да участва в наказателното производство като обвиняем.

Мотивът за извършване на престъплението е ревност.

Обвиняемия Юмер се е признал за виновен. По делото са извършени медицински, химически, психиатрична и психологическа експертизи.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи първо съдебно заседание.

Подобни статии

Top