Революционният фестивален хит „Племето” в събота на София Филм Фест

Plemeto

Фестивалната програма на София Филм Фест в Пловдив в съботния ден започва още в 16:15 часа с революционния фестивален хит на украинския режисьор Мирослав Слабошпицки “Племето”, който грабна наградата на критиката в Кан. Филмът предлага един радикален поглед върху взаимоотношенията в пансион за подрастващи глухи, където действат жестоките природни закони. Сергей е новопостъпилият в училището и ще трябва да открие своя път в йерархията, сблъсквайки се с престъпления и проституция. Той бързо се издига в йерархията на Племето, но когато се запознава с Анна неволно нарушава всички неписани правила на организацията.

От 18:30 часа отново в Lucky може да гледате “Гълъб, кацнал на клон, размишлява за битието” на Рой Андершон, определян като най-специфичният шведски режисьор от Ингмар Бергман насам. Рой се завръща с една сюрреалистичната комедия, която му донесе Златния лъв във Венеция. Филмът се състои от 39 кратки сцени с абсурдни и комични ситуации. Докато двама пътуващи търговци в съвременен Гьотеборг се опитват да продават от врата на врата смешни чанти, вампирски зъби и гумени маски, се появява Карл XII, за да излезе отново на бойното поле в поредица от разрушителни битки.

Филмовата съботна фиеста продължава в 20:45 часа, когато в центъра на екрана ще застане култовия Ник Кейв. “20 000 дни на Земята” проследява един ден от живота на твореца – 20-хилядния, в който Кейв се рови из архиви, спори с терапевт и участва в поредица подобни на халюцинации интервюта с приятели, сред които са актьорът Рей Уинстоун, поп-звездата Кайли Миноуг и музикантите от групата му Бликса Баргелд и Уорън Елис. Докато подготвя най-новия си албум „Push the Sky Away”, Кейв ни предоставя кратко надникване в творческото му съзнание, изследвайки мрачното си минало, клопките на славата и понякога неуловимите източници на вдъхновение.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top