Реклами на частни сгради - само срещу всички подписи в Асеновград - DC news

Реклами на частни сгради – само срещу всички подписи в Асеновград

Рекламни табели и пана ще могат бъдат монтирани на сгради частна собственост само ако има писмено съгласие на всички съсобственици на даден имот в Асеновград. Това става ясно от внесеното предложение в Общинския съвет, което ще се гледа на днешната сесия. Промените са част от Наредбата за рекламни елементи, направени по указание на Районна прокуратура – Асеновград.

Наемателите на обекти също ще имат проблеми, тъй като само с пълномощни от всички съсобственици ще могат да монтират рекламни елементи по фасадите на сградите.

Ще бъдат глобявани и търговци на открито, ако завладеят открити площи за търговия, извън това, което им е разрешила общината. Ако дадат мястото си за търговия на други търговци или променят асортимента на това, което продават, ги грози опасност да останат без разрешителни. Това се разбира от промените в Наредбата за търговия на открито.

Промените в двете наредби се налагат заради несъответствия в досегашните общински наредби с актуалния Закон за устройство на територията, посочват вносителите. Те са внесени в извънреден порядък за днешната сесия.

 

Подобни статии

Top