Реконструкция на бул. „Васил Априлов“ за 14 млн. лева

Затварят за ремонт ул. Огражден, автобус 16 с нов маршрут

Обявена е обществената поръчка за избор на изпълнител на първия етап от реконструкцията на булевард „Васил Априлов“ в Пловдив. Във връзка с ремонта Община Пловдив настоява пред синдика на „Градски транспорт“ да бъде премахната тролейбусната мрежа по пътната отсечка. Предвижда се строителните дейности да започнат в началото на есента на тази година.

Ремонтът на булевард „Васил Априлов” ще бъде реализиран на два етапа. Реконструкцията на участъка от Централна гара до улица „Войнишка слава”,възлиза на 7 милиона лева. Според плановете павилионите в района на Медицинския университет ще бъдат премахнити и ще бъдат изградени нови паркоместа.

„Можем най-общо да кажем, че булевардът се разширява от „Пещерско шосе” до „Войнишка слава”. Булевардът се изпълнява с максимално разширение на габаритите. В някои участъци ще бъде с три ленти в платното, на други с две. Като задължително се изгражда велоалея, която се вписва в общата мрежа” , обясни кметът Иван Тотев.

Предвижда се пълна рекунструкция на пътната артерия включително подмяна на цялостното осветление, модулите на градския транспорт, подземните и надземни съоръжения. В ремонта ще се включи и ВиК дружеството.

Кметът Иван Тотев е категоричен, че вторият етап на реконструкцията, който е от улица „Войнишка слава“ до булевард „Шести септември“ ще продължи през следващата година. Проектът, който също е на стойност 7 милиона лева, завършва с изграждането на голямо кръгово кръстовище в района на областната управа.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top