Рекорден брой предложения за сесията в Асеновград

Дневен ред с над 80 предложения предстои да гласуват съветниците на редовното мартенско заседание на Общинския съвет в Асеновград. Рекорден брой точки бяха включени още в проекта, разгласен преди повече от седмица. Предварително обявеният сценарий за протичане на десетото редовно заседание включва 73 докладни записки. Решение очакват още 8 допълнително публикувани предложения.

“Пpeдceдaтeлcкият cъвeт e взeл peшeниe зa пpoeкт зa днeвeн peд c 73 тoчки. Te ca пo пpeдлoжeния нa oбщинcкaтa aдминиcтpaция, а общинският съвет е органът, който има последната дума. Ще се опитам да създам добра организация на работа и всички точки да бъдат разгледани и гласувани в рамките на деня“, посочи д-р Светозар Шуманов, председател на Асеновградския общински съвет.

Той не очаква сериозни дебати по нито една от докладните, които включват в по-голямата си част разпореждане с имоти и предложения за подпомагане на социално слаби граждани.

Съветниците трябва да вземат решение за отдаване под наем на градския стадион „Шипка” и дали да удължат срока на наемателя на плувния басейн в града. Близо 14 хиляди лева, под формата на помощи и обезщетения, ще раздаде община Асеновград за прояви на културните институции, а Общинският съвет ще реши как да разпредели парите.

Подобни статии

Top