Рекордьор на „Гинес” участва в ултрамаратона „Персенк Ултра”

Маратон в Асеновград

На тазгодишното издание на ултрамаратона в Асеновград ще вземе участие рекордьорът, записан в книгата „Гинес”, Любомир Палакарчев. Това съобщиха от организационния щаб на „Персенк Ултра”. Неговото постижение е 600км. планинско бягане от вр. Ком до вр. Емине.

С този свой успех Палакарчев заслужено записва името си в книгата за световни рекорди. Освен него, и други от най-големите имена на българския ултрамаратон ще участват в родното състезание, като Руско Кадиев. Той участваше и миналата година, когато на финала каза, че маршрутът на „Персенк Ултра” е най-уникалният, по който е бягал.

Ултрамаратона ще се проведе в този петък вечерта срещу събота. Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов ще даде старт на бегачите точно в 24:00 часа от пл. „Акад. Николай Хайтов”. Съетзателите са от общо 9 държави, сред които САЩ, Украйна, Гърция, Македония, Англия, България и др. Уругвайският състезател Диего Лопес също пристига в България специално за асеновградското планиско състезание. Всички те ще изминат трасето от 130 км с контролно време 36 часа.

Маршрутът минава през уникални места като Асеновата крепост, вр. баба, Чудните мостове, местността Кабата и др. Общата денивелация е 5387 м. Бегачите и организаторите ще разчитат на 110 доброволци и 9 подкпрепителни пункта за храна, напитки, почивка и медицинска помощ. Награждаването ще бъде в неделя /24 август/ от 13:00 часа на пл. „акад. Николай Хайтов”.

 

Подобни статии

Top