Рекорд! Над 60 000 SMS-а отчете системата за електронно паркиране

Рекорден брой SMS-и за месец юни отчете системата за електронно паркиране в Пловдив – общо 60 300. Оборотът на дружеството за миналия месец е 430 000 лева, като от продажбата на хартиените талони приходите са 125 000 лева. Тук се включват платени места в „Синя зона“, използване на платени паркинги, репатриране на автомобили, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.

Все още обаче, има много нарушители, които паркират неправилно, затова следващата година Общината планира да закупи още един паяк.

„Така ще имаме дежурен паяк 7 дни в седмицата до 22. 00 часа вечерта и на разположение при евентуални ВиК аварии“, каза още градоначалникът. 

Асфалтирането на бул. „Асеновградско шосе“ също продължава в срок. Започнахме вече другото платно и може би тази седмица ще е готов договорът за подмяна на настилката от паваж към асфалт на улица „Гладстон“. Тук ще изчакаме с ремонта на бул. „Васил Априлов“ да достигне до кръстовището с булевард „Пещерско шосе“, за да няма много затворени улици наведнъж, допълни Тотев.

Подобни статии

Top