Рекорд! Районна прокуратура осъди автокрадец в рамките на седмица

темида

Района прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт и за седем дни постигна осъждане по бързо производство на 35-годишен мъж за противозаконно отнемане чрез техническо средство на чуждо моторно-превозно средство с намерение да го ползва – престъпление по чл. 346  ал. 2 т. 3 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 195  ал. 1 т. 4 пр. 2 от Наказателния кодекс.

На 2 ноември 2015 г. извършителят, от Пловдив, е осъден на 11 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок. Той се е признал за виновен.

Разследването на Районна прокуратура-Пловдив по бързото производство е приключило за седем дни от извършването на престъплението, през който срок са били разпитани свидетели, изготвен е фотоалбум, извършена е оценъчна експертиза.

Мъжът е признат за виновен за това, че на 24 октомври 2015 г., събота, към 3 часа през нощта, отишъл пред дома на пострадалото лице в район “Южен” в Пловдив. Двамата се познавали отпреди. Собственикът на превозното средство бил паркирал автомобила си, марка “Хонда Сивик”, пред жилищната кооперация, където живеел.

Извършителят използвал собствен контактен ключ, който не бил предназначен за конкретния автомобил и не му бил предоставен от собственика, за да го приведе в движение.

Собственикът чул шум и след извършена проверка установил, че автомобилът липсва от мястото, където бил паркиран. Подаден е сигнал на тел.112. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив започнали незабавни процесуално-следствени действия. Отнетият автомобил е бил открит в гараж в район “Южен” за около 30 минути. 

Районен съд-Пловдив одобри споразумение в съдебното производство, което е окончателно. Със същото определение на съда отнетият автомобил е върнат на собственика.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top