Ремонтират бившата Инфекциозна болница в Асеновград по „Красива България“

sesia asgr

Община Асеновград възнамерява да ремонтира сградата на бившата Инфекциозна болница. Ремонтът ще бъде извършен със средства по проект „Красива България“, като общата стойност на строително ремонтните дейности ще бъде максимум 190 хиляди лева.

Съфинансирането от общинския бюджет не проекта може да бъде до 96 хиляди лева. Това става ясно от докладна записка на общинската администрация, внесена в местния парламент. Предложението е за кандидатстване на община Асеновград за финансиране по проект „Красива България“, по който могат да бъдат подавани проектни предложения на обща стойност до 300 хиляди лева. То ще бъде разгледано на извънредна сесия този четвъртък от 17.00 ч.

Проектът за преустройство на бившата Инфекциозна болница предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност, монтаж на външна топлоизолация, подмяна на дограмата и частичен ремонт на вътрешни помещения, които ще бъдат преустроени в офиси.

Докладната записка се вкарва на извънредна сесия, за да може да бъдат спазени сроковете за кандидатстване по програмата.

Идеята да бъде преустроена сградата на бившата Инфекциозна болница не е нова. ПРез 2009-та година тогавашния кмет д-р Христо Грудев предлагаше тя да се превърне в детска градина, като за целта отново се кандидатства по европрограми за преустройството.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top