Ремонтират „Източен“ със 780 000 лева

detska_iztochen (2)

780 000 лева се влагат тази година в благоустрояването на район „Източен”, от тях 480 000 лева са приходи от наеми и гаражи, а останалите са осигурени от Община Пловдив.

Основен приоритет в строителната програма на района са вътрешнокварталните улици и изграждането на нови тротоари.

Най-големият обект, заложен в капиталовата програма на районното кметство, е изграждането на детска градина „Чайка”. Очаква се първата копка на новата забавачка да бъде направена следващия месец.

Кметът на „Източен” Николай Чунчуков каза, че с отпуснатите от Община Пловдив 300 000 лева за района в момента се извършват допълнителни ремонти.

Започна преасфалтирането на улиците „Възход“ и „Батак“, които са разкопани заради полагане на нова канализация.

На улица „Кедър“ изцяло се подменя тротоарната настилка и ще бъде преасфалтирано изцяло пространството, което се използва за паркинг.

„Ще стартираме и поставяне на ново улично осветление на улица „Волност“ и „Армеец“, защото там липсва такова. Изцяло преасфалтирано е кръстовището на улиците „Правда“ и „Възход”. Улица „Прохлада“, която е в нашия район, е изцяло изкърпена. Там има проблеми с основата и следващата година ще се планира изцяло подмяна на настилката”, коментира районният кмет.

Приключило е преасфалтирането на предблоковото пространство на улица „Ландос“ и „Герлово“. Започнала е и подмяната на тротоарната настилка пред общностния център , който ще бъде открит през септември.

Кметът на района допълни, че има избрана фирма-изпълнител на изграждането на детска градина „Чайка”. При липса на обжалване се очаква следващия месец и първа копка.

„Групите, които в момента са в старата детска градина „Чайка“, която все още функционира, ще бъдат преместени в училище „Васил Левски” . Там е направена организация, защото там има свободни помещения. Ще преместим децата, защото градината изцяло се затваря и на нейно място ще бъде построена нова”, допълни Чунчуков.

На 5 детски площадки, които са разположени в междублоковите пространства в района, в момента се подменя настилката.

Премахва се пясъчната и се поставя гумирана. Допълват се и с нови уреди за игра. На 5 места ще бъде извършено рехабилитация на сондажи.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top