Ремонтират междублокови пространства в „Източен“, преасфалтират ул. „Богомил“

С ремонтни дейности около строения през 70-те години на миналия век многоетажен жилищен блок със 150 апартамента на ул. „Генерал Радко Димитриев“ започна програмата на район „Източен“ за облагородяване на междублоковите пространства.

Изграждаме нови бордюри и тротоари, оформят се алеи както около блока, така и между заобикалящите го гаражи, пред които ще бъдат поставени перфоплочи, изброи кметът на „Източен“ Николай Чунчуков, който лично следи изпълнението на инфраструктурната програма в района.

Облагородяване предстои на още няколко вътрешноквартални пространства. Само на метри, до паметника на Радко Димитриев и в близост до откритата преди дни обновена спортна площадка, вече е оформена зоната на бъдещата детска площадка, а до нея дори е готова алеята от перфоплочи, предстои и озеленяване от ОП „Градини и паркове“.

Реализацията й е по спечелен проект по ПУДОС на стойност 10 000 лв., а откриването й се предвижда около средата на месец май.

В момента интензивно се работи и по ул. „Богомил“ . Решихме да преасфалтираме отсечката вместо да кърпим дупки, посочи Николай Чунчуков.

Инфраструктурната програма на района за тази година е на стойност около 400 хил. лв. Вече приключиха ремонтните дейности по пътната настилка на ул. „Крайна“ и ул. „Батак“ в кв. „Изгрев“, изградени са нови тротоари на ул. „Целина“, както и ново осветление на ул. „Преспа“.

Със съдействието на ОП „Чистота“ започва пълен ремонт на подлеза на бул. „Княгиня Мария Луиза“ при пресечката с „Лев Толстой“.

Подобни статии

Top