Ремонтират пазара на ул. „Цар Иван Асен“ в Асеновград (СНИМКИ)

12007199_10204478238746998_1547458879_n

Ремонтират пазара на ул. „Цар Иван Асен“ в Асеновград. Разчистването на терена вече е започнало, предстои да бъде изградена нова метална конструкция, която да защитава търговците от дъжд и сняг и да бъдат монтирани нови маси. Даниела Добрева и Иван Чапкънов с повече информация.

Изкопните дейности на тържището, известно сред асеновградчани като Пазарът на Гривата, вече са започнали. Според строителите първоначално теренът ще бъде разчистен от боклуци, стари дънери и коренища, ще бъде оправена и тротоарната настилка, а мястото ще се разшири. Според кмета на Асеновград Емил Караиванов ремонтът е належащ.

Обновява се цялата пазарна инфраструктура. Ще бъдат подменени масите, ще се направят по-добри подходи, ще бъде разширена зоната. Смятам, че това е една инвестиция, която ще даде възможност, както на продавачите да имат по-добри условия за работа, така и на гражданите, за да мога да пазаруват при по-нормални условия, посочи Караиванов.

Според Исмет Мехмед, който от години има сергия на пазара, обновяването е било много необходимо. Досега търговците са били изложени на всякакви атмосферни влияния и се е налагало сами, с подръчни средства, да покрият сергиите си.

Това го чакаме от много години. Даже и първият път, още когато това разширение го направиха, още тогава мислеха да се направи общ навес и така не стана, дано тоя път да им стигнат парите и да се направи, надява се Исмет.

Реконструкцията се извършва от общинската дейност „Пазари и тържища“. Около 20 хиляди лева ще бъдат вложени в обновяване на района. Строителните дейности ще приключат до две седмици, прогнозира кметът.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top