Ремонтират покрива на асеновградската болница

Ремонтират покрави на асеновградската болница

До края на седмицата започва ремонт на покрива на асеновградската общинска болница, съобщиха от общината. Той ще струва 200 хиляди лева. Паралелно ще се ремонтира и покривът на спортната зала в града.

Асеновградската общинска болница се нуждае от спешен ремонт на покрива заради течове в стаите на третия етаж. Реконструкцията е заложена в инвестиционната програма на общината и се ремонтира с пари от 3-милионния заем. Емил Караиванов, кмет на Асеновград: „Общината има в инвестиционната програма предвидени 200 хиляди лева. Коментирали сме с управителя на болницата. Предстои разговор и с управителя на медицинския център да се добавят минимални суми от тези лечебни заведения, за да може да се осъществи цялостен ремонт на покрива, за което са необходими 300 хиляди лева“.

Покривът на болницата трябваше да бъде ремонтиран по програма „Красива България“, но оттам не отпуснаха средства, припомни Караиванов. През март тази година се наложи спешен ремонт на болницата, за който бяха отпуснати 12 хиляди лева. Паралелно започва ремонт и на спортна зала „Асеновец“. За нея са предвидени 36 хиляди лева. Строителните дейности ще продължат два месеца.

Подобни статии

Top